Piskesmæld

Hvis du har fået et whiplashtraume, bør en af dine pårørende læse nedenstående tekst for dig, da skærmtid kan gøre dit traume værre.

Der findes ikke et specifikt undersøgelses- eller behandlingsprogram efter et whiplashtraume, men whiplashforeningen anbefaler, at man starter forsigtigt ud med behandlinger, der ikke er for hårde, som Kranio-Sakral Terapi, gerne i en kombination med alexanderteknik og akupunktur, da hårde behandlinger kan give en uhensigtsmæssig forværring af dit whiplash.

Kranio-Sakral Terapi løsner spændinger i knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinalvæske (rygmarvsvæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen. En behandling med Kranio-Sakral Terapi vil udover behandling på Kranio-Sakral systemet også bestå af organmassage og ret ryg- og nakketeknikkerne, hvor der genoprettes skævheder i skelettet, samt kombineres efter ønske og behov med massage. Der arbejdes på hele kroppen. Man må ikke lave manipulation af eller massere direkte på nakken, da dette kan fremprovokere eller forværre eksisterende skader. Så er du whiplashskadet, behandler jeg aldrig direkte på din skade, men kun på din nakke udenom skaden.

Efter et trafikuheld er man ofte forslået og musklerne i hele kroppen er spændt op. Måske er dine knogler i rygraden eller dit bækken skubbet skævt i ulykken. Kranio-Sakral Terapi kan løsne op for spændingerne, så kroppen kan koncentrere sig om at genopbygge sig selv efter skaderne iht. til selve whiplashtraumet. Når muskelspændingerne er løsnet, er det muligt for mig at rette bækkenet eller andre forskubbede knogler på plads og deraf frigive eventuelle nerver, som er kommet i klemme. Det er også vigtigt at komme omkring kraniet og få løsnet, da der også kan opstå spændinger i de muskler, som vedhæfter på kraniet. Kraniet er ikke en stor knogle, men er opbygget af 22 knogler. Der kan opstå låsninger i ledforbindelserne imellem kranieknoglerne, som er vigtige at få løsnet. Knoglerne kan også være slået skæve ved ulykken og skal rettes på plads.

Trine Rosenberg, som har været med til at indføre Kranio-Sakral Terapien i Danmark, har lavet en video omkring Kranio-Sakral Terapi og whiplash. Se videoen på Whiplashforeningens hjemmeside her

Hvis du vil vide mere om, hvad et whiplashtraume er, hvad du skal gøre som nyskadet, kronisk skadet, som pårørende eller iht. erstatning, vil jeg anbefale dig at besøge whiplashforeningens hjemmeside her. De har lavet små videoer, som du kan lytte til, så du ikke bliver udsat for den skærmtid, som kan gøre dit traume værre.

Med et whiplash følger som oftest også en hjernerystelse, klik her for mere viden.